Doresc sa
Cumpar
Inchiriez
Alege tip
Apartament
Casa / Vila
Spatiu
Teren
Alege localitate
2 Mai
23 August
Agigea
Cernavoda
Chirnoceni
Ciocarlia
Cobadin
Constanta
Corbu
Costinesti
Crucea
Cumpana
Eforie Nord
Eforie Sud
Jupiter
Lazu
Lumina
Mangalia
Medgidia
Mihail Kogalniceanu
Movilita
Murfatlar
Navodari
Neptun
Olimp
Ovidiu
Pecineaga
Poiana
Saturn
Sinoe
Techirghiol
Topraisar
Tuzla
Valu lui Traian
Vama Veche
Venus
Altele
Cauta
Program
L-V: 9:30 - 17:30
 S:   9:30 - 14:30
Duminica : închis
Adauga-ne in Bookmark
Oferte salvate
Da-ne LIKE si ai discount %

“Da-ne like si ai discount” daca apelezi la seviciile noastre de consultanta imobiliara, si ulterior finalizezi printr-un contract intermediat de noi. Discountul se aplica in procent de 20 % din comisionul standard!


Cum functioneaza (in 4 pasi simpli):

1. Apasati butonul de LIKE din dreapta paginii (exact ca in pictograma alaturata).

2. In scurt timp de la apasarea butonului mai sus mentionat, veti fi redirectionat catre o noua pagina, in care va trebui sa completati campurile necesare inregistrarii in concurs.

3. Dupa completarea acestor campuri, apasati butonul “Finalizare Inregistrare”.

4. Verificati-va adresa de e-Mail introdusa in campurile mentionate la punctul 2, adresa la care veti primi codul de participare la campania “Da-ne like si ai discount”. Acest cod va aduce automat discountul de 20 % din comisionul standard in urma incheierii unei intermedieri prin Agentia Imobiliara CASA.

Curs BNR:
Din:
In:
Rezultat:
 1. Ce sa cautati la un consultant / agent imobiliar.

   Consultantul imobiliar trebuie sa fie angajatul unui agentii imobiliare. Aceasta trebuie sa aiba un sediu fix, usor identificabil, cu birou amenajat, secretariat pentru relatii cu publicul, loc pentru negociere, angajati cu experienta in domeniul imobiliar. Consultantul imobiliar trebuie sa aiba experienta si sa fie specializat cel putin in vanzarile tipului de proprietate cautat de dumneavoastra, in zona de care sunteti interesat, trebuie sa poarte o discutie preliminara cu dumneavoastra in vederea identificarii necesitatilor dumneavoastra (pentru scurtarea timpului de cautare), sa va poata oferi si alte servicii in afara de vizionarea propriu-zisa a ofertelor. Daca acest consultant v-a convins prin profesionalism, atunci puteti colabora in vederea cautarii proprietatii ideale pentru dumneavoastra prin semnarea unui contract de prestari servicii in care sa se stipuleze si comisionul datorat agentiei, dar si momentul la care acesta sa fie platit, acest contract reprezentand de asemenea un semnal de seriozitate.

  2. Pregatiţi-vă să cumpăraţi / închiriaţi.

   Sfatul nostru este sa va pregatiti pentru orice. Veti constata ca proprietatile pe care le veti vizita nu se vor ridica la nivelul anuntului, si asta in majoritatea cazurilor, fie ele anunturi ale persoanelor fizice sau agentiilor, dar, pe de alta parte, s-ar putea sa dati peste una cu adevarat pe gustul si cerintele dumneavoastra, fara ca anuntul sa va fi dat prea multe detalii despre ea sau chiar fara ca anuntul sa aiba fotografii de prezentare, deci, atunci cand cautati, nu sariti peste anunturile ce nu sunt complete, sau nu au fotografii.
   Daca lucrati cu un consultant imobiliar din cadrul Agentiei Imobiliare CASA, asigurati-va ca acesta va stie prioritatile. Impreuna cu acesta, completati lista cu cerintele de ordin general ale imobilului cautat, care, fara indoiala, va simplifica procesul de vanzare-cumparare sau inchiriere in care veti fi angrenat.
   Expertii in domeniul imobiliar colaboratori ai Agentiei Imobiliare CASA va pot sfatui in legatura cu decizia pe care o veti lua, va vor evalua corect proprietatea visata, nu inainte de a va arata proprietati existente pe piata cu semnalmentele cerintelor completate in lista mai sus mentionata.
   Daca va cautati singur, puteti consulta anunturile on-line, ziarele locale, revistele imobiliare, dar in acest caz nu veti mai avea alaturi o persoana abilitata sa va indrume spre achizitia proprietatii ideale pentru dumneavoastra, proprietate care, bineinteles sa si merite pretul pe care dumneavoastra veti fi disputi sa-l platiti pentru a va putea bucura de confortul unui "camin".

 3. Estimaţi-vă costurile cumpărării.

   Daca lucrati cu o agentie imobiliara care sa va reprezinte la cumparare, aceasta va poate informa cu exactitate despre costurile tranzactiei respective, deci nu ezitati sa cereti si aceste informatii in momentul in care v-ati gasit proprietatea mult visata . În cazul în care lucraţi singur interesaţi-vă la notariate, DITL, avocati, etc., care, mare atentie, vor percepe si ei o taxa de consultanta. Asadar, costurile finale pot fi intre 1,5% si 5% din pretul de achizitie al proprietatii. Abia in momentul incare veti afla toate costurile suplimentare, sunteti pregatit sa cumparati.

 3.1 Costuri suplimentare.

   In momentul in care ati gasit proprietatea ideala, sa nu traiti cu impresia ca tot ceea ce trebuie sa platiti este pretul cu care v-ati inteles cu vanzatorul. Valoarea unei locuinte nu este data doar de pretul de vanzare, ci si de alte cheltuieli suplimentare, cum ar fi taxele notariale (de regula 1% – 2,5%, in functie de caz), comision agentie imobiliara (daca alegeti sa lucrati cu una, si care trebuie specificata de la inceput), TVA-ul pentru constructiile noi (5% pentru prima locuinta achizitionata pana in 120mp si 24% pentru locuintele mai mari de 120mp sau pentru toate in cazul in care achizitionati mai mult de una).
   Mare atentie si la creditele ipotecare / imobiliare. Nu doar avansul din credit si ratele lunare trebuie luate in considerare, ci si alte comisioane, asigurari, garantii, fara de care banca nu va va acorda creditul. Acestea mai pot majora dobanda lunara cu inca 2%, in functie de conditiile bancii, motiv pentru care este bine sa cereti reprezentantului bancii sa va expuna negru pe alb toate cheltuielile ce de obicei apar in contract cu “*” si sunt scrise foarte mic. Recomandam clientilor bancii sa ceara calcularea ratei lunare cu toate aceste comisioane, asigurari si garantii si listarea unui grafic de rambursare pentru ca dumneavoastra sa stiti exact la ce sa va asteptati in momentul in care veti gasi in cutia postala plicul de la banca ce v-a oferit creditul.
   La apartamentele din blocurile noi, este foarte important sa cunoasteti ce este cuprins in pretul de vanzare (pret ce se exprima de obicei printr-un Euro / mp construit), specificand aici ca pretul poate fi ridicat usor de pretul unui loc de parcare subteran si / sau suprateran (in functie de dezvoltator), spatii comune, terase, instalatii electrice, instalatii sanitare, contracte la furnizorii de energie electrica, apa, gaz, etc., si bineinteles eventualele imbunatatiri ale imobilului ce pot aparea pe parcurs si care nu se stipuleaza in precontract sau contractul de vanzare-cumparare.
   Va ganditi ca reusiti sa va reduceti costurile de achizitie daca va cumparati un apartament intr-o cladire mai veche? Ca veti revopsi usile, ferestrele, peretii si va montati un parchet nou? Acest lucru este cu siguranta gresit! Amenajarea moderna, instalatiile sanitare si electrice pentru un apartament sau o casa veche pot ajunge la 20% – 40 % din costurile imobilului (si asta in cele mai multe din cazuri). De exemplu, parchetul / gresia au ca si cost de inlocuire intre 4 si 100 Euro / mp, instalatia electrica poate ajunge si la 1.000 Euro, inlocuirea ferestrelor poate ajunge la 1500 Euro (neincluzand balconul / balcoanele), usile interioare cu tot cu tocuri au pretul de pornire de la 80 Euro / bucata, vopsirea cu vopsea lavabila poate costa 250 – 700 Euro, reconditionarea unei bai costa in medie 900 Euro pentru materiale decente folosite in acest scop (nu si pentru bai cu sistem jacuzzi, unde doar instalatia si sitemul pot pleca de la 1.000 Euro), montare sistem AC, s.a. Deci, luati in calcul aceste costuri pe care le veti suporta mai devreme sau mai tarziu. Daca nu tineti cont de aceste cheltuieli, veti fi nevoiti sa va mutati intr-o proprietate unde nu va veti simti ca intr-un camin, pe care ulterior va trebui sa o renovati cu dumneavoastra locuind in ea, lucru ce este destul de neplacut din diverse motive (praf, inghesuiala, stres, graba, s.a.).

 4.Simplificarea cumpararii / inchirierii in domeniul imobiliar.

   Daca suntei in cautarea unei metode rapide si simple pentru cumpararea sau inchirierea unei proprietatii, ati ajuns cu siguranta in locul potrivit. Agentia Imobiliara CASA listeaza spre vanzare si inchiriere apartamente, garsoniere, case, terenuri, spatii comerciale, spatii de birouri, oferte dintre care veti gasi cu siguranta proprietatea la care visati. Altfel spus, Agentia Imobiliara CASA, in complexul proces ce va asteapta, este „tot ce aveti nevoie” !